נשים

כיסוי ראש לבנות לא נשואות בבית הכנסת

  • ה' אלול התשע"ה

שאלה

אני יודע שלבת שאינה נשואה אין חובת כיסוי ראש, אבל כשבאים לבית כנסת גם בנים מסורתיים/חילוניים שמים כיסוי ראש, האם לא ראויי להרגיל את הבנות שאפילו שאינן נשואות, כשהן באות למקום קדוש בין אם זה בית ה' או הכותל וכיוצא בזה לשים כיסוי ראש מפאת קדושת המקום? נ.ב. את אותה השאלה אפשר לשאול לגבי תלמוד תורה, למה בנים חייבים בכיסוי ראש, ובנות לא?

תשובה

שלום וברכה

דעת מרן שיש חובה לבנות רווקות ללבוש כיסוי ראש בתפילה וכדו'. אולם אין כך דעת רוב הפוסקים.