לימוד תורה בדיסק

  • ד' אלול התשע"ה

שאלה

שלום הרב, אני בד"כ לומד תורה בכולל בערבים ומאז שהתחלתי לעבוד אני חש עייפות רבה ואין לי כוח ללכת ללמוד משום שאני עייף נורא. לכן אני שם דיסקים של הרב זמיר, הרב פנגר ועוד ברכב ושומע אותם בנסיעות (אני כמעט כל היום על הכביש) האם זה נחשב לי כלימוד תורה או שמא אני צריך ללכת לכולל כדי שזה יקרה לי לימוד? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

מקיימים את מצוות תלמוד תורה גם בשמיעת דברי תורה, ולכן גם שמיעת דברי תורה בדיסק נחשב לך ללימוד תורה, ומכל מקום כדאי שיהיה לך איזה זמן לפחות פעם בשבוע - בו תלמד בבית המדרש מתוך ספרי הקודש.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס