תפילה וברכות

קריאה נכונה של תפילות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. אני נוהגת לקרוא תהילים בכל יום אך יש בעיה שאיני מדברת איתה עם איש. איני יודעת לבטא נכון את המילים מכיוון שאיני יודעת לקרוא עם ניקוד. אציין שאין לי שגיאות כתיב, יש לי אוצר מילים רחב, ואני קוראת הרבה ספרים ביום יום. איני יודעת מהיכן הבעיה. האם זה בסדר לקרוא את התפילה ללא ביטוי נכון של המילה האם גם תפילה זו מתקבלת תודה.

תשובה

שלום וברכה

תפילתך בוודאי מתקבלת במרומים וכך אמרו חכמים (2) מדרש רבה שיר השירים פרשה ב פסקה טו אמר הקב"ה ודגלו עלי אהבה אמר ר` אחא עם הארץ שקורא לאהבה איבה כגון ואהבת ואייבת אמר הקב"ה ודילוגו עלי אהבה. ולכך היי רגועה, ה` מקבל את תפילותייך ברצון.

בברכה - בנימין שמואלי