גזל בגיל צעיר

  • ג' אלול התשע"ה

שאלה

שלום ותודה רבה על האפשרות לשאול שאלות דרך האתר! רצתי לשאול אומרים שביום של החתונה כמו בבר מצווה כל העוונות נמחקים לכלה ולחתן זה כולל גם עבירות לדוגמה של גזל? ועוד שאלה אם עשיתי גזל בגיל צעיר סביבות גיל 15 ולא הייתי עדיין בוגר בראש(בגיל כזה 25 לעולם לא הייתי עושה אבל זאת מושפעות של ילדים) אני צריך לתקן את זה?

תשובה

שלום וברכה

גזל לא נמחל עד שמשלמים את הגזילה. מגיל המצוות מחוייבים לתקן את כל הגזילות אף אם כמובן לא היית בוגר כפישאת הכיום.