זוגיות

חתונה אזרחית, מה המשמעות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד ברב, אני ובעלי נשואים מזה שנתיים ,שניננו יהודים כמובן, אך כך יצא שגרנו תקופה ארוכה בחו"ל והחלטנו למסד שם את הקשר שלנו מבחינה חוקית, אז התחתננו החתונה אזרחית. אני יודעת שהרבנות בארץ לא מכירה בנשאוים אזרחיים, והמדינה כן, משום אם חזרתינו הבייתה לארץ משרד הפנים רשם אותנו כנשואים בתעודות הזהות ללא כל בעיה. שאלתי היא מה המשמעות מבחינת היהדות לחתונה אזרחית בין שני יהודים, והאם הם נחשבים לנשואים או לא האם הם יכולים לבקש מהרב לערוך להם טקס יהודי תחת חופה, או שבגלל שהם כבר נשואים זה אסור תודה משראש מירב

תשובה

שלום וברכה

חתונה אזרחית אין לה כל משמעות עפ"י התורה, ביינתים אינכם נשואים כלל, ואינך נחשבת עדיין כאשתו של בן זוגך. ובוודאי כל רב ישמח להכניסכם לחופה, ולערוך לכם נישואין, כדי שתחיו חיי זוגיות כרצון הבורא.

בהצלחה רבה - בנימין שמואלי