תפילה וברכות

צריך לברך ברכת מזון אחרי אכילה כזית או כביצה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

צריך לברך ברכת מזון אחרי אכילה כזית או כביצה אם אני כבר לא מרגישה שבעה לפני שעבר שבעים ושנים דקות האם אני צריכה לברך

תשובה

שלום לך

מברכים ברכת המזון על כזית, אבל ברכת נטילת ידים מברכים רק על כביצה, וברכת המוציא אפי` על כל שהוא. עד שבעים ושתיים דקות מברכים בכל מקרה ברכת המזון אפי אם את רעבה כבר. לאחר מכן הדבר תלוי באם את כבר רעבה אינך מברכת שוב ואם לאו את יכולה לברך שוב.

חודש טוב ומבורך - בנימין שמואלי