אמונה

שירות לאומי יש בעיה הלכתית עם זה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אני לומדת באולפנה שבנות אולפנה כן נוהגות לעשות שירות לאומי אבל אני יודעת שיש עם זה בעיה הלכתית ואני מסכימה עם ההלכה הזאת אני רואה בנות שבשירות לאומי איך הם מתקלקלות אבל אמא שלי רוצה מאוד שאני יעשה שירות לאומי ואני לא יודעת מה לעשות ללכת עם הערכים שלי או לעשות את רצונה של אמא שלי אשמח עם תוכל לפסוק לי הלכתית מה לעשות תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

ההלכה היא שאין לך במקרה זה לעשות את רצון אימך ולסכן את כל חיך, אימך תהיה המאושרת באדם כאשר תראה אותך עולה ומתעלה ביראת שמים. זאת היא ההלכה.

בהצלחה רבה ואשמח לעזרך בהמשך דרכך - בנימין שמואלי