קידושין בפני עדים שלא שומרי שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

צהריים טובים, ברצוני לשאול 2 שאלות: א. במידה והעדים הם לא שומרי שבת האם אין תוקף לנישואין ב. במידה והטבעת לא נקנתה ע"י הבעל אלא בכסף משותף של הזוג שניתן להם כמתנה לחתונה, אין תוקף לנישואין אודה על תשובה למייל האישי תודה ויום נעים

תשובה

שלום וברכה

א. יש לחזור ולקדש לפני שני עדים שומרי שבת, שאינם עוברים על שאר איסורי תורה כמו גילוח זקן בתער.

ב. נהוג שגם אם קונים את הטבעת בכסף משותף מקנים את הטבעת שיהיה שייך רק לחתן ורק אז הוא יכול לקדש בה, והרב נים מסדרי הקידושין דואגים לפרט זה.

אם לא נעשה כך, יש לקדש שנית לפני עדים כשרים בכסף או תכשיט השייך לבעל בלעדית.

בהצלחה - מנשה ישראל