האם מותר לי כיהודי להעריץ או לאהוב גוי ולהתחבר אליו

  • כ"ח אב התשע"ה

שאלה

שלום וברכה 1)האם מותר לי כיהודי להעריץ או לאהוב גוי ולהתחבר אליו 2)האם מותר לי לקרוא פרק תהילים על איזה גוי שחולה או על הצלחה המעשה ידיו .בקיצור להתפלל אליו תודה

תשובה

שלום וברכה

לבוש יורה דעה סימן קנא :  סעיף יד עוד דרשו מלשון לא תחנם שהוא מלשון חן כלומר לא תתן להם חן לפיכך אמרו שלא לספר בשבחו אפילו לומר כמה נאה גוי זה בצורתו קל וחומר שיספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו אבל אם מכוין בשבחו להודות להקדוש ברוך הוא שברא בריה נאה כזו מותר. דבריון הם על בסיס הגמרא במסכת עבודה זרה, כך גם נפסק בקיצור שולחן ערוך סימן קסז : סעיף יב אסור לספר בשבחן אפילו לומר כמה נאה עובד כוכבים זה בצורתו ומכל שכן שלא לספר בשבח מעשיו או שיחבב דבר מדבריו שזהו גם כן בכלל לא תחנם לא תתן להם חן אבל אם מכוין בשבחו להודות להקדוש ברוך הוא שברא בריה נאה כזו מותר.

מותר להתפלל לרפואת נכרי.