אמונה

שם לתינוקת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בתי בת 4 חודשים, קראנו לה טליה , שם משפחתנו הוא ..., לפני 4 שבועות חלתה במחלת חום קשה שגרמה לדלקת בגזע המוח והייתה מאושפזת שבועיים בבית חולים, כיום ניתן לראות שיפור אך עדיין היא בשלבי החלמה. אני חוששת שאולי שמה לא מתאים לה, ושאולי צריך להוסיף לה שם נוסף. היא נולדה ב-271207 בשעה שבע חמישים ושלוש בערך, אני מרגישה אובדת עצות במיוחד ששמעתי מבת דודתי שרב אמר לה שהשם טליה לא כל כך טוב, אני מאוד דואגת לה ומקווה שתוכלו לעזור לי לגבי החלטת השם, הוספה או כל דבר אחר. בתודה מראש וכל טוב מאיה

תשובה

שלום וברכה

טליה הוא שם טוב מאוד, ואין לך לדאוג כלל, פירושו הוא תינקות בארמית והשם י-ה שורה בתוכה. וה` יזור שטילה בת מאיה תזכה לרפואה שלימה בקרוב, ותרוו ממנה רוב נחת. אם תרצי לקבל על עצמך קבלה טובה להתחזקות, הדבר יועיל פי אלף מכל החלפת שם.

בברכה - בנימין שמואלי