תורה ומדע

אני מרגישה לפעמים ערעור באמונה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום,מצטערת על השאלה,אבל אני מרגישה לפעמים ערעור באמונה, ברור לי שהתורה היא מהשמיים ושהבורא קיים וברא את העולם, אבל אני חשה לפעמים-ואולי לא ואיך אני יכולה לאהוב את הבורא בעוד שהוא בלתי ניראה שוב סליחה ותודה רבה לכם!!!

תשובה

שלום לך

כאשר עולה לך מחשבה "ואולי לא" נסי להסיבר לעצמך, איך שייך שאין אלוקים, ואם תגיעי למשהו ממשי, ואין לך תשובה תשאלי אותנו. ואם יש לך הרהורים ללא הסבר, אלא הטרדות בעלמא, אמרי את הפסוק ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.

וכן את הפסוק אש תמיד תוקד על המזבח לא תכבה. בברכה להיפטר ממחשבות רעות - בנימין שמואלי