שאל את הרב - כללי

גבר מסרב לקיים יחסים אחרי מקווה

  • כ"ז אב התשע"ה

שאלה

שלום רב אני שומרת טהרת המשפחה וטובלת במקווה אני צריכה לטבול בימים הקרובים בעלי אמר לי למה תטבלי? גם כך לא יהיה כלום עד שלא תפסיקי לעשן! כמובן שנפגעתי מעמקי נשמתי אני מתכוונת לטבול לשם המצווה ובלי קשר אליו גם לאחר מילים כאלו לא בא לי בכלל שלקיים איתו יחסים השאלה האם מותר לגבר להתנות את היחסים ולא לקיים יחסים עם אשתו אחרי מקווה? האם ניתן לטבול ולא לקיים יחסים כי לא ממש בא לי שיתקרב אליי???

תשובה

שלום וברכה

חלילה לגבר לפגוע באשתו וחלילה להתנות את היחסים בשום דבר חלילה. אני מנסה ללמד עליו זכות שהוא לא רצה חלילה באמת לפגוע בך אלא רצה להראותלך עד כמה חשובה לו בריאותך ולכן הוא אמר את מה שאמר.

בכל מקרה אציע לנסות ולהתפייס ולא להחזיק במחלוקת למרות שהוא פגע בך כל כך ותטבלי בזמן ובעז"ה תשלימו ביניכם.