שאל את הרב - כללי

להינצל מגוג מגוג

  • כ"ז אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב. אני שומר שבת ומניח תפילין(כבר שנה מניח תפילין וחודש בערך שומר שבת) האם זה נחשב כ"שומר מצוות" או שאני צריך לעשות עוד דברים ? אני עולה לכיתה יא כך שאין לי ממש זמן לעסוק בדברים אחרים כי הלימודים נהיים קשים וצריך להשקיע אבל אני בוודאות לא הולך להפסיק לשמור שבת ולהניח תפילין(גם לקחתי על עצמי להפסיק את החטא הנורא זרע לבטלה אני מתכנן להתחזק בעתיד אבל אני לא יודע אם יהיה עתיד :( תודה רבה על ההקשבה ביי:)

תשובה

שלום וברכה

אשריך שזכית לקבל על עצמך שמירת שבת כראוי מה טוב ומה נעים שהחלטת לא הפסיק לשמור שבת ויהי מה והנך זוכה להניח תפילין כבר שנה שלימה ברוך ה'. שמירת השבת והנחת תפילין מעלה אותך כבר בכמה וכמה ליגות בקירבה לבורא ובקיום מצוותיו. השבת שקולה כמו כל המצוות ואשריך שזכית לכך.

בוודאי ראוי לנסות להוסיף עוד דברים לפי היכולת אם בהליכה בציצית או נטילת ידיים בבוקר או ברכות. אציע שתלמד בכל יום, שני הלכות מספר קיצור שולחן ערוך ותנסה לראות אם זה יכול להיות מיושם וכך תרוויח עוד הרבה הרבה מצוות ותתקרב לבורא עולם יותר ויותר.

אשמח לסייע לך עוד ועוד,