שאל את הרב - כללי

מה אורך החצאית לפי האשכנזים ולפי הספרדים

  • כ"ו אב התשע"ה

שאלה

שלום לגבי אורך החצאית. אני שמעתי שהלכה האשכנזית מתירה חצאיות שמגיעות באמצע הרגל התחתונה ( בערך 20 סנטים אחרי הברך ) רציתי לדעת מה הפוסקים הספרדים אומרים ? האם חלקם גם מתירים את החצאיות באורך הזה או חצאיות עד לקרסול בלבד? אשמח לקבל מקורות

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי מה שנתברר לנו, אין הבדל בדבר גם לפוסקים הספרדיים.

וזה לשון ה"ילקוט יוסף", הלכות אישות סימן כא:

"אסור באיסור גמור לבנות ישראל ללכת בחצאיות קצרות, שמלבד שעוברות בכך על איסור חמור של פריצות וגירוי היצר הרע, יש בזה גם לאו מן התורה, משום "בחוקותיהם לא תלכו". והלובשות חצאיות למעלה מן הברך, צריך להשפיע עליהן בדרכי נועם להתלבש בצניעות."

בברכה,

צוות הידברות