אמונה

אל תאמר לשאפנה אשנה שמא לא תיפנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי חבר שאמר לי שהוא רוצה ללמוד בישיבה אבל בנתיים הוא רוצה להנות ולהכנס לישיבה עוד כמה שנים כי הוא יודע שבישיבה הוא לא יוכל לעשות כל מה שהוא עושה עכשיו מה צריך לענות לו תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שני תשובות בדבר. א. אל תאמר לשאפנה אשנה שמא לא תיפנה. לעולם היצר לא יסכים לכך שילך ךישיבה, ותמיד הוא ידחה אותו לזמן מאוחר יותר. ב. (5) עין יעקב על מסכת סוכה אות (כח) אָמַר רַבִּי אַסִי, יֵצֶר הַרָע, בַּתְּחִלָּה דּוֹמֶה לְחוּט שֶׁל בּוּכְיָא, וּלְבַסּוֹף דּוֹמֶה כַּעֲבוֹתוֹת הָעֲגָלָה, שֶׁנֶּאֱמַר, (ישעיה ה) "הוֹי מֹשְׁכֵי הֶעָוֹן בְּחַבְלֵי הַשָּׁוְא, וְכַעֲבוֹת הַעֲגָלָה חַטָּאָה":

דהיינו היצר רק מבסס את שליטתו על האדם השומע לו, ואם עכשיו קשה לו להתגבר ע יצרו וללכת לישיבה, הרי בשלב מאוחר יותר הדבר יהי קשה פי שניים. בהצחה - בנימין שמואלי