האם מותר לאכול פירות וירקות בחוץ לארץ?

  • כ"ו אב התשע"ה

שאלה

שלום, אני בחו"ל ורציתי לדעת אם אני יכול לאכול פירות וירקות בלי מעשר? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לאכול פירות וירקות טריים בחוץ לארץ ללא הפרשת תרומות ומעשרות (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן שלא סעיף א. וע"ע שו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן מו, חזון עובדיה תרומות ומעשרות עמודים מד-ס, ושו"ת בית נאמן חלק א' חלק יורה דעה סימנים ט-יא).

ואין לחוש שמא יש בפירות האלו איסור ערלה, היות שעל פי ההלכה, ספק ערלה בחוץ לארץ מותר (ראה שלחן ערוך שם סימן רצד סעיף ט).

בברכה,

הלל מאירס