חברה והשקפה

בשמחה או בעצבות?

  • כ"ה אב התשע"ה

שאלה

ביתי שואלת: יש מצוה להיות בשמחה. אם כן, מדוע יש יותר ימים עצובים כמו שלושת השבועות תשעה באב הצומות וימי ספירת העומר - מאשר ימים שמחים כמו פורים שהוא רק יום אחד? מודה לתשובתכם

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה מאוד.

א, יש הרבה מאוד ימי שמחה כמו שבעת ימי פסח, שמונת ימי חנוכה, שמונת ימי סוכות, שבועות פורים 12 ימי ראש חודש ראש השנהיום כיפור ועוד מועדים שאנו שמחים בהם.

ב. חשוב לדעת שכיום שאנו נמצאים בגלות ובית מקדשינו חרב ושמם ושועלים הילכו בו, עלינו להשתתף בצער השכינה ולהתאבל על כל קורות עמינו, זאת בד בבד עם השמחה הגדולה שזכינו להיות עבדי ה' ומקיימי מצוותיו שהיא סיבת מצוות השמחה ואין סתירה בין הדברים. מחד גיסא אנו שמחים שאנו בני א-ל חי ומצד שני אנו עצובים על כביכול  מצבה הקשה של כבוד שכינת עוזינו ועל מצבו הקשה של עם ישראל. עלכן אמרו חכמים שאסור למלאות שחוק פינו בעולם הזה עד ביאת המשיח שאז ימלא שחוק פינו במהרה בימינו.