שאל את הרב - כללי

איך החגים נשארו בעונותם לפני תיקון הלוח

  • כ"ה אב התשע"ה

שאלה

בס"ד שלום הרב, ראינו את ההרצאה של הרב זמיר כהן עם ד'ר מרצבך ונותרה לנו שאלה: אם לפני תיקון הלוח ע"י הלל נשיאה, קידוש החודש היה מבוצע עפ"י הלבנה (כמו להבדיל שהישמעאלים עושים היום)- היה אמור לצאת גם לנו הפרש של 11 יום כל שנה וממילא אי התאמה בין החגים לעונות?..? תודה

תשובה

שלום וברכה

התורה מצווה את בית דין שמור את חודש האביב דהיינו שנשמור שתמיד יחול פסח בזמן האביב וקיבלו חכמים ולמדו את הדבים מהפסוקים שכל כמה שנים לפי הצורך עושים שנה מעוברת והוסיפו אדר נוסף כדי שניסן יהיה תמיד בחודש האביב. הסנהדרין  בדקו בכל שנה ושנה האם יש צורך להוסיף חודש אדר נוסף, כאשר קבעו שיש צורך באדר נוסף היו מעברים את השנה.

כיום שאין לנו סנהדרין, תיקן הלל נשיאה את כל השנים עם עיבורן וקידש את כל ראשי החדשים עד ביאת משיח צדקינו.