זוגיות

זיווג בקבלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, 1. ראיתי באחת מהתשובות באתר שעניתם למישהו שביחסי אישות ראויים בין בעל לאישה, הם מביאים ליחוד של הקב"ה ושכינתו. מעניינת אותי הנקודה הזאת... אפשר להרחיב 2. בקבלה יש מצד אחד המלצות רבות על פרישות מינית, ומצד שני טענות האומרות שהתשוקה המינית היא הדרך האמיתית לידיעת האלוהים. תוכלו ליישב את העניין תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. סליחה, אי אפשר להרחיב בסודות קבלה אלו, ובעיקרון כל מצוה שמקיימים כנסת ישראל גורמים לקירוב בין הקב"ה לכנסת ישראל שזוהי יחוד בין מדות עליונות מה ספירות העליונות הנקרא יחוד מדת התפארת עם מדת המלכות, [וביחוד על ידי קיום מצוות עונה], ודבר זה לא יובן אלא בבית המדרש פנימה אחרי לימוד קבלה של עשרות שנים.

ב. אין בקבלה היהודית המלצה להמעיט מקיום מצוות עונה, כפי המינון הכתוב בשולחן ערוך, לכל אדם כפי מה שקבעו חכמים בשבילו.

בהצלחה - מנשה ישראל