חברה והשקפה

יום העצמאות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדי שנה בשנה בשנה לפני בואו של יום העצמאות אנו שומעים את הקולות במגזר החרדי שקוראים להחרים את החגיגות של יום העצמאות(גם את אלו הכשרות שבהן) ובתפילות של היום לא להוסיף את התוספות שהרבנות הראשית קבעה כגון אמירת הלל והפטרה של יום העצמאות (עוד היום בנוב) ולא תפילת ערבית חגיגית בערב החג בטענה הוא שהמדינה היא ציונית וכופרנית או בטענה שהמדינה ועצם קיומה היא מעבר העל שלוש השבועות וכי יש לחכות עד ביאת משיח צדקנו בשביל שנגאל סופית , ושאלתי היא (בהנחה שגאולת ישראל היא קמעא קמעא ושאולי החרדים צודקים בחלק מטענותיהם )מה האלטרנטיבה שהציבור החרדי מציע לבינתיים כאשר אנחנו רואים שבגלות היהודים נמצאים הן בסכנה נפשית לקיומם (אנטישמיות במימדים יותר גדולים מזו שהייתה ערב מלחמת העולם השנייה) והן בסכנה רוחנית לקיומם (ישנם ארצות בעולם כגון בדרום אמריקה שהתבוללות מגיעה ל90 אחוז ומעלה)-מה שלא קיים במדינת ישראל של היום בה לעם ישראל יש אפשרות להגן על קיומו וגם שאנחנו רואים שאחוז החוזרים בתשובה במדינה עולה מיום ליום

תשובה

להודות להקב"ה בכל יום ובכל עת ובכל שעה על כל הטוב שהוא גומל איתנו בהיותינו כבשה אחת מוקפת בין המון זאבים בני ישמעאל צמאי דם, הזוממים להשליך אותנו לים פשוטו כמשמעו, והקב"ה מצילנו מידם.

ומאידך, להתפלל מקרב לב, שהגאולה לה אנו מצפים קרוב לשנות אלפיים תגיע כבר במהרה, וישלח לנו משיחינו, משיח בן יוסף, ומשיח בן דוד, לגאלינו גאולת עולם, ועד אז ירחמני עוד בגלותינו לשלוח לנו גאולה יום יומית, על הניסים והישועות שאנו זקוקים להם כמו אויר לנשימה.

וכך גם יחיש לעם ישראל גאולה נפשית, לעורר את כל עם ישראל לשוב אל אבינו שבשמים, ולעשות רצונו בלב שלם מתוך עונג ושמחה וקירבו לבבות.

בהצלחה - מנשה ישראל