שבת

האם ניתן לעשות פעמיים קידוש בסעודה שניה

  • כ"ב אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! כשאר אני חוזר מבית הכנסת ביום שבת בבוקר מתפילת שחרית לפניי סעודה שנייה. אני ובני משפחתי שותים קפה ואוכלים עוגה, לכן אני עושה קידוש אך משום שלא תמיד כולם נמצאים לשמוע קידוש זה, כאשר אנחנו מתיישבים לסעודה שניה אני עושה עוד פעם קידוש. שאלתי היא האם אין זו יכולה להיות ברכה לבטלה? האם בפעם השניה אני יכול רק לקדש ולא ללגום מהיין. אשמח להסבר. בברכה ירדן

תשובה

שלום וברכה

תעשה בפעם הראשונה עם סיום הארוחה הקלה את ברכת על הגפן ואז תוכל לקדש שוב ולשתות ללא כל צל של חשש. אין לברך את ברכת בורא הגפן ולא לשתות