אמונה

האם יש בורא לעולם?

  • כ"א אב התשע"ה

שאלה

מי ברא את הבורא?ואם הבורא היה קיים מאז ומתמיד למה אי אפשר להגיד את אותו דבר על העולם?שהוא פשוט היה קיים תמיד???

תשובה

שלום וברכה,

ראה בבקשה תשובה זו:

1. העולם שלנו הוא סופי ומוגבל (היקום מוגבל לכמות של חומר, אנרגיה, מרחב וזמן, יש לו חוקיות מסויימת וכו' וכו'), וכל אלה מחייבים שיש ליקום שלנו בורא.
2. רק מי שאינו מוגבל, נצחי ואינסופי, אינו צריך בורא.
3. אלוקים בהגדרתו איננו מוגבל לכמות או גודל או גיל, הוא נצחי ואינסופי, ולכן איננו צריך בורא שיברא אותו. הוא תמיד היה ללא התחלה וללא סוף.

נ.ב.
חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית", וקרא תשובה מורחבת לשאלה זו, ושאלות רבות נוספות באמונה.

שלך בברכה,
דניאל בלס