תפילה וברכות

אני צריכה הדרכה לגבי הסדר של התפילה בבוקר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

קודם כל , המון תודה לכל מי שיושב מאחורי המחשב ועוזר לאנשים לקיים את המצוות בהתאם . יש לי שאלה. אני כל לילה קוראת שמע ישראל , כעת ראיתי באתר ברכה לבוקר לאחר התפנות ונטילת ידיים . ראיתי ברכה תפילה לשמירת הלשון שחוברה ע"י החפץ חיים. ספר שמירת הלשון ח"ב - תפלה על הדבור . באיזה סדר אני אמורה להתחיל לקרוא את הברכה של הבוקר ולאחר מכן את התפילה על הדיבור החזירו לי בבקשה תשובה בהקדם תודה רבה וחג שמח וכשר . נ.ב איזה פסוק אוכל לקרוא על שם נטלי

תשובה

שלום וברכה

קודם מברכים את ברכות השחר ורק לאחר מכן את התפילה על הדיבור. פסוקים לשם נטלי תהלים פרק פד (ג) נִכְסְפָה וְגַם כָּלְתָה נַפְשִׁי לְחַצְרוֹת יְקֹוָק לִבִּי וּבְשָׂרִי יְרַנְּנוּ אֶל אֵל חָי: תהלים פרק קיט (קה) נֵר לְרַגְלִי דְבָרֶךָ וְאוֹר לִנְתִיבָתִי: פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי