הריסת מקומות של עבודה זרה

  • כ"א אב התשע"ה

שאלה

בתורה מצויין שכבני ישראל יכנסו לארץ אז יש מצווה להרוס מקומות של עבודה זרה ועובדי כוכבים, שאלתי מה היחס התורה/הפוסקים לגבי האיסלם והמסגדים? הרי ידוע שליהודים מותר להתפלל ולהכניס ספר תורה למסגד ולהתפלל ( ראה מערת המכפלה ) האם צריך להרוס / לקבוע על המקום כבית כנסת/ או צריך להשאיר את הקיים?

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים ייעשו בביאת משיח צדקינו ולא קודם לכן. חלילה לעשות כדברים האלו בזמנינו ולסכן את היישוב היהודי בארץ ואת שאר יהודי העולם בכל מקום שהם.

בכל מקרה יש לדעת שהאיסלאם אינו מוגדר כעבודה זרה לפי רוב הפוסקים.