שאל את הרב - כללי

האם כדאי לקרוא לביתי ע"ש אימי שנפטרה בנסיבות טרגיות צעירה

  • כ"א אב התשע"ה

שאלה

בוקר טוב. ילדתי לפני יומיים את בתי השנייה ורציתי להתייעץ לגבי שם עבורה. רציתי לקרוא לה אמונה על שם אמי ז"ל, אך היא נפטרה בנסיבות טרגיות כשהייתי ילדה והבנתי שזה לא טוב לקרוא לילדים על שם אדם שנפטר בנסיבות טרגיות. אך יש כאלה שטוענים שאם זה ילד שני או שלישי הדבר אינו אמור להשפיע על גורל הילד, לכן אשמח לשמוע חוות דעת . תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

מזל טוב, וסליחה על האיחור בתשובה.

נכון הדבר שיש ליזהר בענין הזה - לא שמענו שיש חילוק בזה בין בן הראשון לשאר הבנים.

כפי שהבנתי, העצה כדי לתת זכות לאמא בנתינת שם אחריה וגם להנצל מהשפעה לא טובה, היא להוסיף עוד שם של צדיקה.

וכן אפילו אם כבר נתתם את השם "אמונה", אפשר להוסיף בבית כנסת בפני עשרה יהודים שם נוסף. אבל ראוי לדקדק אז לשמור על העובדה שיש כאן ב' שמות, ולקרוא אותה לפחות פעם אחת בשבוע בשמה המלאה - בב' השמות.

בברכה,

רב נחום