נשים

מה הבעיה עם חצאיות לייקרה וטריקו

  • כ' אב התשע"ה

שאלה

אני חרדית שלומדת בבית יעקב ובזמן האחרון נאסר עלינו ללכת עם חצאיות לייקרה וטריקו מכל סוג שהוא אפילו קפלים בטענה שזה לא צנוע ונצמד...(רוב הבנות שמות כאלו חצאיות9 רציתי לדעת עם יש לזה מקור? והאם כל חצאית כזו אסורה? ולמה נדמה שכל הזמן מחפשים להוסיף עוד ועד איסורים וחומרות?! ניסיתי לשאול את המורות לגבי העניין ובדר"כ התשובה היא "אני יכולה להסביר לך שעה אם תרצי"-דבר שלא קורה בפועל או "ככה הרבנים קבעו ואי אפשר לערער"-למה? סליחה על העצבנות(: בת 17 מבולבלת

תשובה

שלום וברכה

כפי שאת מבינה בוודאי אין מקור בהלכה לאסור לייקרה או כל בד אחר.

חובה ללכת צנועים! רבנים לא קובעים מעצמם ככל הנראה איזה חצאית כשרה ואיזה לא. הרבנים יכולים לקבוע שחצאית נצמדת ומבליטה אינה צנועה, באות נשות מקצוע יראות ה' וטוענות שכל לייקרה או טריקו נצמד לגוף, ולכך הדבר נאסר.

אם את וחבירות אחרות יראות ה' לא רואות שחצאית פלונית נצמדת, היא כנראה לא אסורה,  אתן יכולות לפנות לרב ולהראות לו שזה לא נצמד. אבל לפי מה שאני ביררתי אכן יש בעיה בחצאיות אלו.

אשמח לסייע לך עוד,