תפילה וברכות

בתפילת עמידה מתי עוברים לתפילה של הקיץ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רציתי לדעת בתפילת עמידה מתי עוברים לתפילה של הקיץ ובפסח איזה כמות אוכלים בשביל לעשות ברכת המזון ואם אפשר לפרט קצת על עניין זה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בתפית מוסף של יום הראשון של פסח מתחילים לומר מוריד הטל, ובמוצאי החג בלילה מפסיקים לומר בברך עלינו ותן טל ומטר ומתחילים לומר את תפילת הקיץ. כדי לברך ברכת המזון יש לאכול כזית ושיעור 11 גרם מצות מכונה קצת יותר משליש ובמצות רכות 38 גרם ובמצות קשות יד 20 גרם. ברכת על נטילת ידים אין מברכים אלא א"כ אוכלים לפחות שיעור כפול.

וכך בכל השנה לאחר אכילת כזית מכל מאכל שהוא מברכים ברכה אחרונה, אבל ברכה ראשונה מברכים גם על כל שהוא. על משקים מברכים רק לאחר שתית 86 מ"ל מים ללא שיהוי. אשמח לבאר לך עוד כפי הצורך. פסח כשר ושמח - בנימין שמואלי