תכנית 12 הצעדים

  • י"ט אב התשע"ה

שאלה

כבוד הרב, אני בת 31, משך כל שנות חיי אני מתמודדת עם בעיית אכילת יתר ואכילה כפייתית. אני חברה בתכנית "אכלני יתר אנונימים" באנגלית o.a שפועלת בשיטת 12 הצעדים. התכנית עוזרת לי מאד ומרחיקה אותי מאכילה כפייתית. לאחרונה קראתי כתבות רבות כי התכנית אינה כשרה והיא כפירה. רציתי לדעת מה הרבנים של הידברות חושבים על כך? אם הדברים הם כך, והתכנית כפירה, איפה וכיצד אוכל לעבוד על תחום זה בחיי שהוא מסב לי הרבה סבל? תודה. אשמח ששאלתי תפורסם בשם בדוי.

תשובה

שלום וברכה

מותר. הנה אתר גדול ומכור בהמלצת הרבנים שפועל בשיטה זו http://www.gye.org.il/articles/12-steps/item/what-are-the-12-steps