שו"ת פסח

שליח להכנות לפסח

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום אצלנו אבי הוא ראש המשפחה ובעל הבית אך הוא אינו שומר תורה ומצוות ואני כן. לכן האם חובה שמי שיעשה את הדברים הבאים יהיה אבי או אפשר שזה יהיה אני והאם צריך לכל דבר מינוי של שליח בזה שאבי יסכים ויתן לי רשות (שהרי אבי הוא בעל הבית) לכן אשמח שכבוד הרב יענה לי על כל סעיף בנפרד האם אני יכול לעשות את זה בלי רשות אבי או שאני חייב לבקש רשות מאבי (וכך ימנני לשליח) ואגב רק אבא או גם אמא 1. לגבי בדיקת החמץ בליל י"ג (חמישי בערב) 2. לגבי ביטול החמץ שעושים אחר הבדיקה הנזכרת בסעיף 1 3. לגבי ביעור (שריפת) חמץ ביום שישי בבוקר 4. לגבי הביטול חמץ אחר שריפת החמץ 5. מכירת חמץ שברשות אבי (בבית שאני גר בו גם) אשמח שהרב יענה לי בלשון קלה ובהרחבה תודה ופסח כשר ושמח

תשובה

שלום וברכה

1. בדיקת חמץ שליחו של אדם כמותו, ועדיף שימנה אותך אביך כשליח, אבל אין הדבר מעכב.

2. הביטול חייב להיות בשליחותו, ועדיף שהוא יעשה אותו בעצמו.

3. שריפת החמץ אין צורך בשליחות.

4. הביטול כנ"ל במס` 2.

5. מכירת חמץ יש גם כן חובה לשליחות, אבל אין ענין שאביך יעשה בעצמו.

בברכה - בנימין שמואלי