חברה והשקפה

משכבי זכר, האיסור, הציווי בתורה

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

(פאר אסיה | 03.08.15) לפני מס ימים, נרצחה נערה במצעד בירושלים ונסקרו מס׳ אנשים, מלבד גל הזעם שהדבר יצר, ענין זה גרם לחילול ד׳ גדול! והרבה יצאו בהצהרות שזוהי הצורה , ושהיא תומכת בהוצאה להורג של העוברים על עבירת משכבי זכר כמצויין בספר ויקרא פרק יב׳ פס כב׳ , כיצד אני מסבירה כי התורה אינה התכוונה שעלינו להרוג בהם, ומה באמת הפירוש הברור לפסוק זה.. ואולי אני טועה? - אני נגד הרצח כמובן!- דרכי התורה הם דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום, כך חונכתי. אשמח לתשובה מעמיקה אשר תעשיר את הידע שלי ותביא לקירוב לבבות. ( זו בתנאי שצדקתי)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ודאי שנגרם בכך חילול השם גדול. וזה לא היה רצון השם. פרסמנו על כך את הכתבה החדשה:

מאז חורבן הבית השני פסקו דיני נפשות, ואין אף היתר שבעולם לרצוח יהודי. גם בזמן התורה היו עושים זאת עם התראה מראש, ושני עדים, ו-23 דיינים. ונאמר שבית דין שהיתה הורגת אפילו פעם בשבעים שנה היתה נקראת קטלנית. ורבי עקיבא אמר שאם היה בבית דין - לא היה הורג איש לעולם.

ובפרט שהחילונים הם כתינוקות שנשבו, שלא גדלו על ברכי היהדות, ואינם מודעים לחומרת הדינים. כך שאי אפשר לשפוט אותם.

אכן צריך לזכור תמיד שהיהדות דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום. וזה הכלל שמנחה אותנו.

בברכה,
דניאל בלס