הלכות דגים

  • י"ח אב התשע"ה

שאלה

בתורה רשום שאם חיה סובלת בזמן המוות שלה היא אסורה באכילה אז מה הדין לגבי דגים שהם בוודאי סובלים מזמן שמוציאים אותם מהמים ועד שהם מתים ???

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

צער בעלי חיים אינו נוגע לכשרות.
כלומר אדם שמצער בעל חיים בשחיטה - עובר עבירה של צער בעלי חיים, והוא יענש על כך בשמים, אך בשר הבהמה ששחט אינו נאסר באכילה כאשר השחיטה התבצעה בצורה כשרה.

בשונה מבני אדם שאינם יכולים לחיות יותר ממספר דקות ללא חמצן - דגים יכולים לחיות זמן רב מחוץ למים. כמו כן מערכת העצבים של דגים אינה מפותחת במיוחד, ולפיכך הם אינם מרגישים כאב כמו יונקים. היהודים נוהגים להכות את הדג בראשו כדי להרוג אותו מיד. וכך צריך לנהוג.

בברכה,
דניאל בלס