שאל את הרב - כללי

בני זוג עם דרגת אמונה שונה

  • י"ז אב התשע"ה

שאלה

שלום, אנו נשואים 25 שנים ולנו 3 ילדים גדולים. הבעיה שהתחתנו כחילוניים ובגיל 50 אני התחלתי להתחזק ובעלי לא. הוא טוען שלא התחתן עם דתייה וקשה לו בעיקר שמירת השבת,שאני מנסה לשמור.(למקווה אני הולכת בלי לספר כל פעם) מה לעשות? מצד אחד השם קידש את הזוגיות הזו בחופה וקידושין ומצד שני ,לדעתי,עלי להקשיב קודם לקב"ה לפני בעלי. מה עושים במצב כזה,שגם הילדים שונאים יותר הדת בגללי ובגלל "השטויות" שנכנסו לי לראש לדעתם... יש לציין שהם כולם אנשים טובים ועוזרים לאחר בלי להיות שומרי מצוות ממש. אני לא רוצה להמעיס עליהם את הדת,בין היתר. תודה.

תשובה

שלום וברכה

אציע שתשלחי לנו מספר טלפון ובעז"ה ננסה לכוון אותך בהדרכה נכונה איך להיות יראת ה' באמת מבלי להמאיס חלילה לאף אחד את היהדות ומבלי להקשות על שאר בני המשפחה ושכולם בעז"ה יקבלו בהבנה נכונה את דרכך.