אמונה

הזמנת חייל בודד לסדר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, השנה אשמח להזמין חייל בודד לסדר. החייל יגיע לסדר ולאחריו יעזוב (במשפחתי נוסעים בחג, אבל הבית כשר לפסח לחלוטיןואני שלא מדליקה חשמל מחממת את האוכל על גבי פלטה). מה דעתכם

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שהבנתי נכון ואת שומרת מצוות ורוצה לזכות את החייל בעריכת ליל סדר כהלכתו והוא יבוא תוך כדי חילול החג. ואני מצטער מאוד וצר לי להשיב, כי על פי ההלכה אין להזמין אנשים בשבת כשברור כי הם יחללו את השבת לצורך כך, יש בכך משום לפני עיוור לא תתן מכשול, ולעתים גם משום `מסית`.

ואף אם בין כך הם אינם שומרים את השבת, מכל מקום חילולי השבת נידונום לפרטיהם, כל חילול וחילול הוא חטא נוסף, ואין לגרום למחלל שבת שיחלל את השבת אפי` פעם אחת יותר. פסח כשר ושמח ומחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה - בנימין שמואלי