אשתי לא רוצה הפרדה. מה עושים?

  • י"ג אב התשע"ה

שאלה

בקרוב נחגוג בר מצווה לבן .אני מעוניין בהפרדה, ואשתי - לא. מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

יש לנסות לעשות הכל למען אישתך תסכים לעשות בהפרדה. מה עצוב לחגוג יום קבלת עול המצוות כאשר כולנו מתפללים שהילד יגדל כראוי ביראת שמים ומידות טובות ובאותו רגע אנו מחטיאים את הרבים במראות אסורות ובריקודי תערובת. איזה מסר הילד מקבל מזה? שהמצוות הינם לא ממש מחייבות וחלילה יש לחשוש שגם הוא יילך וירחיב את ההיתר לעשות במצוות חלילה כרצונו.

אם יש רב שאשתך מוכנה לשמוע ממנו מצווה להביא אותה איליו ושידבר על ליבה שזכות ההפרדה תביא לה רוב נחת מילד זה ומשאר הילדים.

בהצלחה,