צומות קטנים

  • י"ב אב התשע"ה

שאלה

שלום רב קראתי בהלכה ש"חלשים" פטורים מצומות קטנים. השאלה שהיא מה ההגדרה של "חלשים". כסר עברו יותר משנתיים מאז שילדתי, אך צומות מחלישות אותי , יש לי כאבי ראש חזקים, בחילות, וקשה לי לתפקד ולטפל בילדי ובעלי צריך לצאת מוקדם יותר מהעבודה. האם אני פטורה מצומות אילו?

תשובה

שלום וברכה

כמובן שביום הכיפורים אין זה היתר להימנע מלצום.

בשנה הבאה בצומות האחרים אם את חייב לשכב ולא יכולה לתפקד, אינך צריכה לצום.