תפילה וברכות

אמן מחוץ לבית כנסת ועוד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלןם, 1. אני עובדת במשרד צמוד לבית כנסת ובמשך היום אני שומעת את כל התפילות והקדיש, קדושה וברכו וכו`. אני צריכה לענות אמן ובקשר לאמן באמצע קדיש, אני יכולה להקליד תוך כדי או... 2. כניסה ויציאה לשירותים זה הפסק לגבי מים או כל דבר 3. מה המשפט בתנך לשם דנית 4. אם אני נוגעת בבטן או משהו כזה אני צריכה לעשות נטילה לפני שאני נוגעת בספר תודה רבה רבה רבה

תשובה

שלום וברכה

1. אם זה לא מפריע לך בעבודתך את יכולה לענות אמן ומצוה רבה תיחשב, אבל אם את מתרכזת בעבודה אין לך לנסות ולשמוע, ועדיף להתרכז בעבודה. אבל פעם אחת כדאי להתרכז ולענות על ברכו וקדושה בריכוז, ומצוה רבה היא. אם את לא יכולה לכוון על מה שאת עונה אמן אין לך לענות אמן אלא להתרכז בעבודה, וכמובן שכשאת מקלידה אינך יכולה להתרכז בכוונת האמן ולכן אין לך לענות אמן אז.

2. לא

3. תהלים פרק לז ז) דּוֹם לַיקֹוָק וְהִתְחוֹלֵל לוֹ אַל תִּתְחַר בְּמַצְלִיחַ דַּרְכּוֹ בְּאִישׁ עֹשֶׂה מְזִמּוֹת

4. אין צורך, אבל כאשר את רוצה לומר ברכה ראוי לכתחיה ליטול ידים ולפחות לנקות את היד ע"י חיכוך בבגדך.

בברכה - בנימין שמואלי