אמונה

בני משפחה שמקניטים על רקע החזרה בתשובה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני חוזר בתשובה מעל 8 שנים. יש לי 2 דודנים מצד אמי (אח ואחות) שמאז שחזרתי בתשובה והתחלתי להתחזק יותר ויותר יחסם אלי השתנה והם כמעט בכל הזדמנות שאני נפגש איתם מקניטים אותי בגלל אמונתי והשקפתי כמעט בכל נושא( כשרות מהודרת, רקודים מעורבים, עניני אבלות,ההתנתקות,יום העצמאות וכולי) מתוך מחשבה שהם בבחינת גדולי הדור ויודעים את כל התורה כולה שבעצם הם בורים ועמי ארצות גמורים שאינם יודעים דבר וחצי דבר בתורתנו הקדושה ואני לעומתם תלמיד חכם(למרות שאיני כזה)- כיצד מתנהגים עם אנשים כאלו(ראוי לציין שלשניים אח יותר קטן שעל אף היותו גם הוא רחוק מתורה ומצוות מעריך אותי ומוקיר אותי על ידיעותי הרבות בתורה ולפעמים אפילו שואל אותי שאלות בעניני דת ואף מכנה אותי"הרב של המשפחה")

תשובה

שלום וברכה

אין להגיב להם ויש לענות להם שאנו חיים בעולם דמקרטי ומותר לך לחשוב ולעשות את מה שאתה רוצה, ואל תנסה להחזירם בתשובה ולשכנעם בדרכך, וכשם שצמצווב לומר את הדבר הנשמע כך מצוה שלא לומר דבר שאינו נשמע.

ועצם הדבר שזה מפריע להם כל כך שאתה נוהג בדרך טובה זה מראה על כך שהם יודעים שהאמת איתך, אילו היית נוהה לכת של עבודה זרה הם לא היו מתנגדים איליך כל כך, רק האמת מפריה להם כשהם מבינים שהם נוהגים בצורה לא נכונה, והם סטו מדרך אבותיהם שנהגו כמותך במשך 3300 שנה.

בהצלחה - בנימין שמואלי