אמונה

טיהור מחשבות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב. ברצוני לדעת איך לטהר את המחשבות. כיצד לא לחשוב על דברים גשמיים כיצד למחוק מהראש מחשבות-תמונות זימה ש נצפו ע"י במזיד וחלק לא. איני צופה בסרטים פורנו... איני מוריד במזיד תמונות. למשל היום הורדתי קובץ שידעתי שהוא חשוד שהוא מכיל קבצי זימה ורק רציתי "לבדוק". ובאמת הוא היה נגוע ולבנתיים צפיצ צפיתי בכמה תמונות... נכון לעכשיו אין לי גישה אל הקובץ ומחקתי את הקובץ מהמחשב. מודה ועוזה ירוחם. היו מעט תמונות שצרפתעי למסמך אחד עם הסבר על הקובץ כמזוייף. אין לי גישה למסמך. ואיני מפיץ אותו חלילה. בסרטים כשיש נשיקה אני מסיט את המבט. כך שאין לי סיבה לעשות את הדברים הללו. מה אני לוקה בראש אני משער שכשאנשא אם בכלל(אני רוצה דתיה והדתיות רוצות דתי כך שזה בעיה) הדבר יעבור לי אבל עד אז אלוהים גדול. מה עושים נואש למחילת שמיים ועוד יותר נואש למחוק את המחשבות מהראש. יש תפילה מזמור משהו שימי

תשובה

שלום וברכה

בוץ שאין משקים אותו מתייבש, ולכן ככל שתמעט לצפות כעת בדברי חטא, כך תינצל יותר מהמחשבות, וכדי להימנע מצפיית תמונות בעתיד עליך לחסום את האינטרנט שלא תוכל לגלוש ולצפות גם בטעות בדברים לא טובים. ומומלץ מאוד ללמוד את דברי האור החיים על ויקרא פרק יח פסוק ב בד"ה דבר ואמרת וגו` כמעשה וגו`

 בברכה - בנימין שמואלי