אמונה

Hפרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכם ארגון הידברות! שמי הוא אבי אני בן 31 נשוי+1 שאלתי היא עד היכן צריך להשתדל כדי לחפש פרנסה(מקור עבודה) כמה אני חייב להתאמץ על מנת לקבל את מקום העבודה בתחום שלמדתי!חברי ואני די חלוקים בדבר אני בדעה ! אני מצד אחד אומר שמספיק לי לשלוח קורות חיים בכמה אתרי אינטרנט שעוסקות בפירסום משרות במשק ואני שולח מדי פעם קורות חיים בדואר אלקטרוני דרך אותם אתרים וכמובן להרבות בתפילה על העניין חברי לעומת זאת אומר ךי שאסור לי להסתפק בזאת ועלי ללכת גם לחברות כח אדם ואם יהיה צורך לחפש במקומות אחרים גם לא באזור מגורי וגם אם הדבר יצריך להעתיק את מקום מגורי אציין שאני קצת מקובע גם לאזורי חיפוש העבודה שלי והם מאזור הנגב הצפוני ומטה (מאזור קרית מלאכי ומטה)ואני לא רוצה להעתיק את מקום מגורי בעיקר מפני שיש לי משפחה באזור הדרום אציין גם שכרגע אני מועסק בתור שומר ושם אני יכול להקדיש בזמן עבודה הרבה עיתים לתורה ואני מנצל את הזמן לטובה בתחום אך המחשבה שאני עדיין לא עוסק במקצוע בתחום לימודי דבר שרוב עמיתי למקצוע שלא מקורבים כל כך למצוות כבר מזמן מצאו את מקומם בתחום ואני לא גם מחמת היותי חוזר בתשובה העתיד ממש לוטה בערפל וזה גורם לי יותר מידי מחשבות נה אוכל להיות אם אהיה עסוק בתחום או לא שקולים גם רוחניים על מה אפסיד גם הרבה עולים בראשי (אציין כי אני מהנדס כימיה ) ורוב המשרות כרוכות במפעלים לא שומרי שבת דבר שמבחינתי מנוגד טוטלית לכל מה שאני מאמין בו אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי!

תשובה

שלום וברכה

יהודי מאמין היודע שמזונותיו של האדם קצובים לו מראש השנה עד ראש השנה והכול בידי שמים ואנו רק מצווים על השתדלות ותו לא ומאחר שאתה עושה את ההשתדלות הראויה להשיג את פרנסתך, אינך צריך לטרוח יותר, כל מה שאתה עושה זה במסגרת הסבירות הטבעית להשיג פרנסה, ובעז"ה תמצא פרנסה קלה ומכובדת בתחום ההתמחות שלך. ברור שאין להפסיד שום דבר רוחני על חשבון הפרנסה. בברכת הצלחה - בנימין שמואלי