שאל את הרב - כללי

ישיבת הסדר/ישיבה גבוהה

  • י' אב התשע"ה

שאלה

שלום רב, אני מעוניין להתגייס לצה"ל (אני שואף להתגייס למודיעין), אך אני מתלבט בין שני מסלולים: 1. מסלול של ישיבת הסדר 2. מסלול של דחיית גיוס (שנתיים למשל) ולימוד בישיבה גבוהה, ואז לעשות שירות רגיל בצה"ל (3 שנים) איזה מסלול עדיף יותר? אם אני בוחר במסלול השני, אלו קשיים מבחינה דתית יכולים להיות לי בצבא?

תשובה

שלום וברכה

עדיף ללכת שנתיים לימוד רציני בישיבה גבוהה. הלימוד יתן לך כלים חזקים שיעזרו לך משך כל החיים לעמוד מול דרכי היצר ופיתייו במשך כל ימי חייך ובפרט בעת השירות הצבאי.

בהצלחה גדולה,