שו"ת תשעה באב

טיסה בתשעה באב שמקצרת את הצום

  • ז' אב התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני איש עסקים שגר בלוס אנג'לס ובמוצאי שבת אני אמור להמריא בשעה 23:00 לטוקיו שביפן, משך הטיסה הוא 13 שעות וכשאני נוחת בטוקיו זה כבר ראשון בלילה, כך שלמעשה צמתי רק 16 שעות במקום 25 שעות, שאלתי האם זה תקין ואני יכול לאכול בצאת הצום. בחישוב שלי אז שלוש שעות לפני הנחיתה בטוקיו יוצא כבר הצום, כך שלמעשה זה רק 13 שעות צום, מה הדין לגבי מקרים כאלה.

תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

מותר לך לאכול במוצאי תשעה באב לפי זמן צאת הכוכבים בטוקיו-יפן, ואינך צריך להמתין עוד שמונה שעות כדי שיגיע זמן צאת הכוכבים בארצות הברית, שאין לך אלא מקומך ושעתך.

מקורות: שו"ת יביע אומר חלק י' (חלק אורח חיים סימן מב). וכן כתב בשו"ת כנפי יונה חלק א' (סימן ט).

בברכה,

הלל מאירס