:"מעשר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זכיתי בפרס כספי המשולם לי בסכום קבוע מידי חודש.אין לי פרנסה אחרת. האם עליי להפריש מעשר מכספי הפרס האם עליי להפריש מעשר מהפרס לאחר ניכוי הוצאות המחייה שלי או ניכוי אחר האם מתן עזרה כספית לבני משפחתי הנזקקים נחשב למעשר האם מתן כספים לכולל בו לומדים בחורי ישיבה נחשב למעשר איזו נתינת כספים נוספת תחשב כמעשר

תשובה

שלום וברכה

אכן יש להפריש מכך מעשר, וכל האפשרויות שמנית כאן נחשבים כמעשר, וכלדבר מצוה אשר אינך מחויב בו אתה יכול לעשותו מכספי המעשר. את המעשר מפרישים לפני ניכוי הוצאת המחיה. וה`יעזור שיקויים בך הברכה עשר בשביל שתתעשר.

בברכה - בנימין שמואלי