שאל את הרב - כללי

עונש לילד בן שנתיים

  • ז' אב התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, במידה והילד לא מקשיב להוריו ועושה דבר שאנו לא מרשים מספר פעמים (למשל לזרוק אוכל מהפה לרצפה ועוד) האם ניתן להעניש ילד בן שנתיים עונש חינוכי כגון לעמוד בפינה 5 דקות? אילו דרכים חינוכיות נוספות יש בכדי שהילד יבין זאת? ואיזו דרך יש כדי לא להגיד כל כך הרבה פעמים לא לילד יוצא שחצי משיחותיי איתו זה לא..למשל הוא נוגע בחשמל אז אומרים לא..לאחר מכן פותח מקרר אז אומרים לו לא... ועוד כמובן שמסבירים שזה אסור וכו' אך האם ניתן לשלול כל כך הרבה פעמים? תודה ושבת שלום!

תשובה

לכבוד השואלת,

כפי שאני מבין, הסבר שאינו בא טעון עם כעס או רגש יתר, אפשר לומר הרבה פעמים.

מטבע הילד (יש טיפוסים שנוטים יותר לנסות יש פחות) שינסה את גבולותיו בגיל זה, ויש לראות את זה כדבר נורמלי.

יש לתת לו "תוצאות" למעשיו המתאימות ב"מידה כנגד מידה" (כגון זרק אוכל לרצפה - עכשיו יצטרך להרים את זה), אבל לא יותר קשה.

לכאורה ה"תוצאה" של עמידה בפינה תלוי בכל ילד  לפי הפקחות שלו בגיל זה, וביכולתו להבין ש"תוצאה" זו באה  במידה "שוה" למה שהוא עשה או שנחשב אצלו לעונש גמור.

בברכה,

רב נחום