תפילה וברכות

איך אפשר להסביר שתהילים מופיע גם בברית החדשה

  • ה' אב התשע"ה

שאלה

איך אפשר להסביר שתהילים שנחשב ספר מאד חשוב ובעל סגולות, מופיע גם בברית החדשה? האם גוי שקורא תהילים גם זוכה לישועות? מה ההבדל בין נשמה של יהודי לנשמה של גוי? גוי גם זוכה לעולם הבא?

תשובה

שלום וברכה,

התורה היא בת 3300 שנה. התנ"ך שלנו הוא המקור האמיתי, ודתות כמו הנצרות והאיסלאם בסך העתיקו את ספרי התנ"ך שלנו אל תוך הכתבים המחודשים שלהם.

הנוצרים העתיקו את כתבי הקודש שלנו לפני 2000 שנה, והמוסלמים העתיקו מכתבי הקודש שלנו לפני 1400 שנה.

אולם הנוצרים קיטלגו את ספר התהילים בתוך קבוצת ספרי התנ"ך שאותם הם מכנים בשם "הברית הישנה". לעומת זאת את הסיפורים שלהם על ישו הם מכנים בשם "הברית החדשה". כלומר, הם מפרידים בין כתבי הקודש האמיתיים שלנו, לבין כתבי הקודש השקריים שלהם.

ראה עוד על הנצרות:

- 10 העובדות שיהודים משיחיים לא רוצים שתדע:
http://www.hidabroot.org/he/article/78994
- נצרות לעומת יהדות, בקיצור:
http://www.hidabroot.org/he/article/94638

בברכה,
דניאל בלס

 בעניין שאר השאלות
גם נכרי יכול להתפלל ולהיוושע וה' ושמע תפילת כל יצורי כפיו.
נפשו של הגוי היא מעולם העשיה ונשמת היהודי היא מעולם האצילות.
הרמב"ם כותב שגם גוי ששומר שבע מצוות בני נח יש לו חלק לעולם הבא לפי שורש נשמתו ויזכה לשבת בעולם הבא המיועד לנפשות של עולם העשיה.