המושג "לקבוע עיתים לתורה"

  • ד' אב התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב! לאחרונה אני שומע הרבה את המושג "לקבוע עיתים לתורה". השאלה שלי היא האם זה כפי שזה נשמע פשוט לקרוא בתורה? וגם האם ההרצאות שלכם נחשבות? בנוסף יש לי חבר שסיפר לי שיש איזה חטא שהוא כל פעם נכשל בו ואז עושה תשובה והיצר מפיל אותו תוך זמן קצר והוא כבר נואש וחושב שבשבילו אין מחילה בשמיים, כיצד להסביר לו שאין גבול לסלחנות ולרחמנות של הקב"ה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. הכוונה שיהיה לך זמן קבוע ביום ובלילה לעסוק בתורה ולהתקדם בידיעתה.

ההרצאות בדברי תורה - נחשבות לקביעת עיתים, ומכל מקום ראוי ונכון שיהיה לך חוץ מזה קביעות עיתים נוספת מתוך ספרי הקודש.

2. כדאי שתייעץ לו ללמוד את הספר "שערי תשובה" של רבנו יונה.

בברכה,

הלל מאירס