שאל את הרב - כללי

גיור האם תפס?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בת דודי התגיירה ע"י הצבא, הרבנות חיתנה אותה עם בחור יהודי. היא שומרת חלק מועט מהמצוות כמו טהרת המשפחה בחלקה(בדיקות, מקווה.. אך לא נגיעה) מדליקה נירות שבת, מתפללת, קוראת תהילים,שומרת כשרות בגדול וכד`. השאלה שלי האם הגיור הזה תופס האם היא נחשבת כיהודיה אין לה ילדים והיא עושה טיפולים לפעמים אני חושבצת שאולי בגלל זה האם מותר לי להתפלל עליה שיהיו לה ילדים תודה רבה.

תשובה

בנוסף למה שפירטת שהיא כן שומרת, האם היא שומרת שבת וחגים כדין, אם התשובה היא -- כן, הגיור תקף, ובניה יהודים. ואפשר להתפלל עליה שתיפקד בקרוב, ושתזכה לגדל את צאצאיה ואת עצמה לחינוך יהודי שורשי.

בהצלחה - מנשה ישראל