חברה והשקפה

זרמים ביהדות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מכיר כמה זרמים ביהדות שקיים בהם גם אישה שהיא רב אך שאלתי אם הם יהודים או שהם לא ואם כן תסביר לי זאת בבקשה

תשובה

שלום וברכה

אתקן קצת, אין זרמים שונים ביהדות, היהדות היא אחת ויחידה כמפורש בתורה שבכתב ושבעל פה. ומיסודי היהדות שזאת התורה לא תהא מוחלפת לעולמים. הדרך הרפורמית על שלל `תיקוני הדת` שלה, שוה בנכונותה בדיוק לנצרות עם שלל `תיקוני הדת` שלה, וכמו שלא היית מתייגת את ה`נצרות` כזרם ביהדות, כך לא נכון לתייג את התנועה הרפורמית כזרם יהודי. בכדי שחברה מסויימת תבקש לתייג את עצמה כ`זרם יהודי` היא חייבת להצהיר על קבלת שלש עשרה עיקרי היהדות, שביניהם האמונה בתחיית המתים והאמונה כי תורתינו היא נצחית ואין אפשרות לערוך אותה מפעם לפעם כיד הקידמה והרפורמה.

הנצרות, ולהבדיל, הריפורם ותולדותיה, הינם `זיופים` של היהדות האותנטית. צאצאי הרפורמים הראשונים כבר מזמן לא מגדירים עצמם ליהודים, והדברים ידועים ומפורסמים. באותם זרמים רפורמיים בהם משמשת גם אשה כרב, מתקיימים דיוניים קדחתניים להתיר נישואי תערובת, ולהתאים את התורה לקידמה ולאופנה, גם נישואים הומוסקסואליים אינם מן הנמנע. קיים גם ספק גדול ביהדותם של חברי הזרמים הללו, מכיון שהגירות שלהם אינה תקיפה על פי ההלכה היהודית היחידית. מוסד הקידושין והגירושין שלהם מנותקת מההלכה היהודית, ומביאה בעקבותיה תוצאות של פסולי ממזירות. כמובן שהרפורמים הם צאצאי יהודים, אבל ספק לגבי חלק מחבריה אם הם יהודים על פי ההלכה.

בהצלחה - מנשה ישראל