שבת

מותר לשחק בכדור בשבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי כמה שאלות לשאול : א-כשעונים בבית כנסת יתגדל צריך להשתחוות ב-מותר לשחק בכדור בשבת-כדורגל,מסירות,\תופסת מחבאוים... ג-מותר לגזור ציפורנים בלילה ד-צריך לגזור בדילוגים ה-שנוגעים בשער צריך לעשות נטילה ו-אסור להתפלל בלי נעלים

תשובה

שלום וברכה

א. לא

ב. כדור רגל יש להימנע, מחבואים מותר וכן תופסת.

ג. כן

ד. יש שכתבו שיש לגזור בדילוגין קודם יד שמאל אצבעות דבהגא ואח"כ יד ימין אצבעות בדאגה אבל האר"י לא היה מקפיד על כך.

ה. נגיעה בשיער אינה מצריכה נטילה, גירוד הראש מצריך נטילה.

ו. אין להתפלל יחפים.

הרבה הצלחה - בנימין שמואלי