נשים

נעליים פתוחות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! תרשה לי לשבח אותך ואת הצוות המדהים שלכם! אתם עושים עבודת קודש! אני בתהליכים של חזרה בתשובה, ולקחתי על עצמי זה כבר חצי שנה לבוש צנוע. האם מותר לי ללבוש נעל פתוחה (נעלי אצבע) עם אני לובשת חצאית ארוכה מכוון שאי אפשר ללבוש אותם עם גרביונים.

תשובה

שלום וברכה

מהקרסוליים ולמטה אין בהם משום ערווה, והדבר תלוי במנהגי המקומות אם רגילים ללכת כך או לא, וע"כ אין איסור ללכת כך, כשאין מתגלה מהקרסול ולמעלה, ויש המחמירים ללכת תמיד ברגליים מכוסות לגמרי.

בברכה - בנימין שמואלי