חברה והשקפה

ביישנות מוגזמת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אנשים נולדים עם ביישנות מוגזמת, כמו פחד יומיומי של להיכנס לקנות משהו בסופר, או בעיה ממשית אירועים חברתיים. איך לפי התורה אפשר להוריד את הביישנות יש לציין שלפי מה שאני הבנתי ביישנות זה עניין גנטי, כי ביישנים חיים בסביבה נורמלית לחלוטין. יש איזשהו פיתרון למה בורא עולם ברא את האנשים ככה איך זה בדיוק עוזר

תשובה

שלום וברכה

כל מידה ומידה ניתנת לתיקון בעבודה עצמית וכמבואר בצעטיל קטן מרבי אלימלך מליזענסק

סעיף טז. האדם לא נברא בעולם רק לשבר את הטבע לכן יזרז א"ע לתקן מדותיו בשנת י"ח דוקא כמו שאבאר כגון מי שנולד בטבע של עקשנות ישבר את טבעו מ` יום רצופים לעשות דוקא להיפך ממה שיעלה במחשבתו וכן מי שבטבע עצל ירגיל את עצמו מ` יום רצופים לעשות כל דבר בזריזות הן בהולך לשכוב על מטתו הן לקום בבוקר ממשכבו הן בזריזות לבישת בגדים ונט"י ולנקות את גופו ולילך בזריזות לבהכ"נ תיכף אחר קומו מהספר וכיוצא בהן וכן מי שטבעו ביישן מהחלק של בושה רעה ירגיל את עצמו מ` יום להתפלל דוקא בקול רם וכח תנועת אבריו ולקיים כל עצמותי תאמרנה ולברך על התורה בקול רם עד שיעזרהו מן השמים להסיר הבושה הרעה ממנו וכן מי שאמרי פיו אינם עולים יפה ומסודר מחמת הרגל טבעו וכלי הדיבור שלו ירגיל את עצמו מ` יום להטות אזנו להדיבורים היוצאים מאליו הן במילי דעלמא והן במילי דשמיא הן בשעת הלימוד כי הרגל של כל דבר נעשה שלטון וכן מי שטבעו אינו מתמיד בלימודו ירגיל את עצמו גם כן מ` יום וילמוד יותר מהרגל שלו

התגברי על עצמך ותלמדי להתמודד בצורה נכונה ובריאה.